7.11.2014

Gluteeniton kinderpiirakka

Makeannälkää helpottaa varmasti suklainen kinderpiirakka, jonka taikinaan tulee enemmän sokeria kuin jauhoja!
 
Tässä resepti gluteenittomana:
 
6 dl sokeria
4,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vetää
300 g sulatettua voita
4 kananmunaa

 
 

Kreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
 
Kuorrutus:
n. 250 g maitosuklaata 
Koristeluun valkosuklaata
 
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Kiehauta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään. Lisää voivesi kuivien aineiden joukkoon ja sekoita. Lisää munat yksitellen sekoittaen.Kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista noin 30-35 min.

Vatkaa kreemiin pehmeä voi ja tomusokeri huolellisesti vaahdoksi (noin 5 min).Vatkaa vielä vaniljasokeri ja keltuaiset yksitellen. Levitä kreemi jäähdytetyn pohjan päälle. Kreemin pitää jähmettyä kunnolla, jottei se sula kun päälle lisätään suklaakuorrute. 
 
Sulata suklaa ja levitä kovettuneen kreemin päälle.
 
Laita valkosuklaan paloja pakastepussiin ja upota pussi vesihauteeseen (varo, ettei pussin sisään mene vettä). Kun suklaa on sulanut, leikkaa kulma auki ja koristele piirakka.

Kun kuorrute on jähmettynyt, leikkaa piirakasta pieniä paloja tarjoiltavaksi.

- Laura -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti