15.12.2014

Herkkutattipizza

15 g tuoretta hiivaa
2,5 dl vettä
n 6 dl vehnäjauhoja
1-2 tl suolaa
Oliiviöljyä, juustoja ( mozzarella, parmesan, vuohenjuusto...),
herkkutatteja, valkosipulia, rucolaa, tuoreita yrttejä

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita jauhot ja suola, anna levätä vartin.
2. Vaivaa taikinaa taikinakoneella hitaalla nopeudella noin 5 minuuttia, käsin vähän pidempään. Taikinan kuuluu olla kosteaa ja hieman tahmaista
3. Muotoile taikinasta pallo ja aseta kulhoon. Voitele pinta oliiviöljyllä. Anna kohota liinan alla noin tunti.
4. Jaa taikinaa osiin- tästä annoksesta tulee näppärästi kaksi pellillistä
5. Pilko tatit tai nappaa valmiiksi pilkotut pakastimesta. Haihduta neste niistä pannulla. Lopuksi lisätään tuoreet yrtit
6. Kauli pizzapohjat ohuiksi ja sivele pintaan oliiviöljyä.
7. Levitä pohjalle tattiseos ja juustoja maun mukaan.
8. Paista kuumassa uunissa (225 astetta) kypsäksi, eli kullankeltaiseksi
9. Lisää vielä tilkkaan öljyä murskattua valkosipulia ja tuoretta rucolaa.

Nam! Toimii hyvin mm. Toscanan punaviinin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti