11.12.2014

Joulunamit

Tee itse makeat joulunamit tai ilahduta ystävää kauniisti koristellulla karkkipurkilla!

Fudge

2 dl vispikermaa
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
50 voita
200 g suklaata
 Mittaa kattilaan kerma, sokeri, siirappi ja voi. Kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua hiljalleen kuplien noin 20-30 min, kunnes se sakenee kinuskimaiseksi. Testaa seoksen sopivaa koostumusta tipauttamalla sitä pari pisaraa kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on valmista. Raasta tai rouhi suklaa veitsellä.  Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa. Kaada seos vuokaan ja anna fudgen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se jääkaappiin. Leikkaa jähmettynyt levy pieniksi neliöiksi. Säilytä fudget jääkaapissa.

Nekut

4 dl tummaa siirappia3 1/2 dl hienoa sokeria1/2 tl leivinsoodaamantelirouhetta
Keitä siirappia ja sokeria välillä sekoittaen, kunnes sokeri sulaa, seos muuttuu vaaleanruskeaksi ja veteen tiputettu siirappipisara jähmettyy. Sekoita mantelirouhe siirappiin. Kaada nekkuseos pystyyn asetettuihin leivinpaperitötteröihin (vinkki: käännä tyhjä kananmunakenno nurinpäin ja saat kätevän nekkutelineen!) ja aseta tikku keskelle. Anna jähmettyä.



Tryffelit
1 rkl hunajaa
200 g suklaata  

50 g voita
2,5 rkl kahvia
1,5 dl tomusokeria
kaakaojauhetta koristeluun.
Sulata voi ja suklaa, lisää hunaja seokseen. Lisää kahvi ja tomusokeri. Sekoita  ja nosta jääkaappiin jäähtymään (esim. yön yli). Pyörittele taikinasta  palloja ja siivilöi pallojen päälle kaakaojauhetta.
Säilytä kylmässä
.
-Laura-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti