15.12.2014

Valkoviini-siideri-appelsiiniglögi


Jos et pidä perinteisestä punaisesta glögistä tai haluat vaihtelua joulunalusajan glögihetkiin, kokeilepa vaaleaa vaihtoehtoa.

1 plo puolikuivaa valkoviiniä
1 plo / 500 ml kuivaa siideriä ( miel. ranskalaista tai englantilaista)
150 ml seljankukkamehua (tai omenamehua / tai appelsiinista puristettua mehua)
Kahden luomuappelsiinin kuori nauhoiksi leikattuna
2 kanelitankoa
1 vaniljatanko (halkaise ja kerää siemenet veitsen kärjellä)
2-3 tl tummaa sokeria (fariini, muscovado jne.)

Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna höyryäväksi, mutta ei kiehuvaksi. Tarjoa glögimukeista tai laseista ja pidä loppujuoma lämpimänä pienellä lämmöllä. Voit koristella lasit esim. appelsiininlohkoilla, kanelitangoilla (ja tähtianiksella). Reseptistä tulee noin 10 annosta.


Jos haluat alkoholittoman vaihtoehdon, käytä nesteenä omenamehua ja vaikkapa hiukan tyrnimehua.
-Juhani-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti