Jos et pidä perinteisestä punaisesta glögistä tai haluat vaihtelua joulunalusajan glögihetkiin, kokeilepa vaaleaa vaihtoehtoa.
1 plo puolikuivaa valkoviiniä
1 plo / 500 ml kuivaa siideriä ( miel. ranskalaista tai englantilaista)
150 ml seljankukkamehua (tai omenamehua / tai appelsiinista puristettua mehua)
Kahden luomuappelsiinin kuori nauhoiksi leikattuna
2 kanelitankoa
1 vaniljatanko (halkaise ja kerää siemenet veitsen kärjellä)
2-3 tl tummaa sokeria (fariini, muscovado jne.)
Laita kaikki ainekset
kattilaan ja kuumenna höyryäväksi, mutta ei kiehuvaksi. Tarjoa glögimukeista
tai laseista ja pidä loppujuoma lämpimänä pienellä lämmöllä. Voit koristella
lasit esim. appelsiininlohkoilla, kanelitangoilla (ja tähtianiksella). Reseptistä tulee noin 10
annosta.
Jos haluat alkoholittoman vaihtoehdon, käytä nesteenä omenamehua ja vaikkapa hiukan tyrnimehua.
Jos haluat alkoholittoman vaihtoehdon, käytä nesteenä omenamehua ja vaikkapa hiukan tyrnimehua.
-Juhani-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti