15.10.2014

Tuunattu gluteeniton leipä

Ruoka on hyvää. Leipä on ruokaa - eli leipä on aina hyvää, eikö! Joskus vatsa vaan ei siedä gluteenia, joten pitää tehdä ilman.












5 dl vettä
1/2 dl öljyä
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
450 g gluteenitonta jauhoseosta (saa erilaisia valmiina kaupoista)
50 g täysjyvävehnäjauhoja - jos jätät vehnäjauhot pois, käytä 500 g gluteenitonta seosta.

Maun mukaan: auringonkukan siemeniä, pellavarouhetta, kauralesettä tai vaikkapa chia-siemeniä. Miksei porkkana- tai juustoraastekin käy.

Lämmitä vesi + 42 asteeseen. Sekoita jauhoseokseen kuivahiiva ja suola. Sekoita jauhoseos veteen ja lisää öljy.

Sekoita yleiskoneella tai alusta käsin tasaiseksi.

Laita taikina yhteen isoon tai kahteen pienepään leipävuokaan ja kohota n. 30 min.

Paista 250 asteessa uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia.

Syö hyvällä halulla.

- Juhani -






 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti