7.11.2014

Porkkanakakku


Tässä hieman makeaa, joka on maailman parasta ei laihdutus -hyvää.
(alkuperäisestä muunneltu ja paras)
2                              porkkanaa                       2                          carrots
2     dl           vehnäjauhoja                    deciliter           wheat flour
1     tl            leivinjauhetta                   1   teaspoon         baking powder
1     tl            soodaa                            1   teaspoon         baking soda
1     tl            kanelia                             1   teaspoon         cinnamon
3                   kananmunaa                   3                           eggs
1     dl           sokeria                             1   deciliter           sugar
1     dl           öljyä                                 1   deciliter            oil
 
Kuorrutus: (Icing) (yhteen kakkuun)
75   g             sulatejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa (cheese spread or
                      unripened cheese)
40   g             margariinia (margarine) (pehmeää)
1,5     dl (80 g) tomusokeria (powdered sugar)
 
 Raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmunat ja sokeri keskenään. Lisää muna-sokeriseokseen vuorotellen jauhoseosta, porkkanaa ja öljyä. Vehnäjauhot voit korvata perunajauhoilla, mutta muista , että tällöin kakusta tulee murenevampi.  
Kaada läpimitaltaan 27 cm:n vuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Vatkaa kuorrutuksen aineet notkeaksi massaksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen tortun päälle. Kuorrutteen pinnalle voi laittaa mantelilastuja, nonparelleja tai mantelirouhetta.
Kuorrutuksen margariinimäärää voi pienentää, jos haluaa vähemmän rasvaisen version. Jos haluaa tehdä uunipellillisen tai täytekakun, aineiden määrän voi kertoa kahdella tai jos haluaa korkeamman, kertoo kolmella.
Tortusta voi tehdä täytekakun laittamalla kerrosten väliin tilkkasen mehua kostukkeeksi ja hilloa tai marmeladia (mango, aprikoosi, appelsiini jne.) sekä kuorrutetta.
Kakusta saa gluteenittoman ja laktoosittoman korvaamalla jauhot perunajauhoilla (ja maissijauhoilla) sekä käyttämällä laktoositonta margariinia ja lahtoositonta tuotejuustoa tai sulatejuustoa.
 
Grate carrots. Mix flours together. Make sugar and eggs mousse. Add flours, carrot and oil to mousse. Dump batter to 27 cm pie dish. Bake about 30 minutes at 175 degrees. Whisk materials of topping easy to spread. Spread icing on cool cake.

Makoisia hetkiä!
- Tuulikki -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti