Tässä hieman makeaa, joka on maailman parasta ei laihdutus -hyvää.
(alkuperäisestä muunneltu ja paras)
2 porkkanaa 2 carrots
2 dl vehnäjauhoja 2 deciliter wheat flour
1 tl leivinjauhetta 1 teaspoon baking
powder
1 tl soodaa 1
teaspoon baking soda
1 tl kanelia 1 teaspoon cinnamon
3 kananmunaa 3 eggs
1 dl sokeria 1 deciliter sugar
1 dl öljyä 1 deciliter oil
Kuorrutus:
(Icing) (yhteen kakkuun)
75 g sulatejuustoa
tai maustamatonta tuorejuustoa (cheese spread or
unripened
cheese)
40 g margariinia (margarine) (pehmeää)
1,5 dl (80
g) tomusokeria (powdered sugar)
Kaada läpimitaltaan
27 cm:n vuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Vatkaa
kuorrutuksen aineet notkeaksi massaksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen tortun
päälle. Kuorrutteen pinnalle voi laittaa mantelilastuja, nonparelleja tai
mantelirouhetta.
Kuorrutuksen
margariinimäärää voi pienentää, jos haluaa vähemmän rasvaisen version. Jos
haluaa tehdä uunipellillisen tai täytekakun, aineiden määrän voi kertoa kahdella
tai jos haluaa korkeamman, kertoo kolmella.
Tortusta voi
tehdä täytekakun laittamalla kerrosten väliin tilkkasen mehua kostukkeeksi ja
hilloa tai marmeladia (mango, aprikoosi, appelsiini jne.) sekä kuorrutetta.
Kakusta saa
gluteenittoman ja laktoosittoman korvaamalla jauhot perunajauhoilla (ja maissijauhoilla)
sekä käyttämällä laktoositonta margariinia ja lahtoositonta tuotejuustoa tai
sulatejuustoa.
Grate
carrots. Mix flours together. Make sugar and eggs mousse. Add
flours, carrot and oil to mousse. Dump batter to 27 cm pie dish. Bake about 30
minutes at 175 degrees. Whisk materials of topping easy to spread. Spread icing
on cool cake.
Makoisia hetkiä!
- Tuulikki -
Makoisia hetkiä!
- Tuulikki -
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti